Tips om je organisatie fris, slim en efficiënt het voorjaar in te sturen.

Bekijk je processen kritisch in de frisse lenteperiode

De lente is het moment om de stoflap te pakken, op te ruimen en de lucht te zuiveren. En zeker niet alleen thuis. Het is ook de periode om je organisatie op te frissen en klaar te maken voor de verdere toekomst. Nee, wij bedoelen niet het opruimen van de bureaus en herinrichten van de kantoren. Het is dé periode om eens kritisch te kijken naar je processen. Wat houdt je bedrijf tegen om te groeien? Wat maakt je organisatie onnodig zwaar en wat werkt vertragend? Schud dit van je af en maak een start met slimmer online werken.

 

Kleine aanpassingen maken een groot verschil

Een voorjaarsschoonmaak van je organisatie betekent niet dat je alles verandert en weer opnieuw begint met frisse ideeën. Het zijn vaak de kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Begin met de simpele vraag: wat kun je dit jaar beter doen?

 

Breng je processen in kaart en bekijk waar jij en je medewerkers tijd aan besteden. Vaak zie je dat je meer tijd besteedt aan bijtaken; werkzaamheden en processen om het bedrijf te laten lopen. De kerntaken en het werken aan de doelstellingen en missie van je organisatie schieten er vaak bij in. Zonde, want dat is wat je organisatie laat groeien en bloeien én wat het voor jou en je medewerkers leuk en interessant maakt.

 

Stel jezelf de volgende vragen:

1. Wat gebeurt nu handmatig?

2. Welke documenten zitten er verstopt in die eindeloze rij mappen?

3. Moeten medewerkers dubbele en herhalende handelingen doen?

4. Zijn processen en systemen met elkaar verbonden?

 

Maak je ambities waar

Wat het doel van je organisatie ook is - vernieuwen, groeien of gezond en stabiel houden - als je processen efficiënt en slim inricht, maak je de organisatie wendbaar en toekomstbestendig in een snel veranderende wereld. Jij en je medewerkers krijgen meer tijd en vrijheid om zelf te groeien en te werken aan de ambities en doelstellingen van de organisatie in plaats van te verzanden in procesmatige taken. 

 

Met een frisse blik de toekomst in

Zie je een voorjaarsschoonmaak van jouw bedrijfsprocessen wel zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik werp graag tijdens een gesprek (zonder kosten) een frisse blik op de processen en werkzaamheden en laat je zien waar je kunt automatiseren en met welke systemen je de organisatie slimmer en efficiënter maakt. 

 

Geniet van de lente!

Gilbert van Wingerden
Software Expert Bro-Motion

 

T. 06-12509620
E. gilbert@bromotion.nl

Ja, ik wil starten met slimmer online werken.

Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Blijf up-to-date. Volg onze nieuwsberichten en ontwikkelingen via: